100

Verona.pro bestaat 100 jaar

Bart Wellens strikt nieuwe cosponsor voor veldritteam!

6 september 2016

Steylaerts-Verona-Cyclocross-team-2016-17

 

Steylaerts-Verona Cyclocrossteam klaar om veldritwereld in te pakken!

Dinsdag werd in de vernieuwde showroom van Steylaerts in Temse het veldritteam Steylaerts-Verona voorgesteld aan de verzamelde pers.  In mei raakte al bekend dat Steylaerts de schouders zou zetten onder een nieuw veldritproject, met Bart Wellens als sportief manager. En dinsdag werd bekendgemaakt dat de Booischotse ramenproducent Verona de co-sponsor wordt. Het plaatje is compleet en de motivatie enorm groot.

“Uiteraard ben ik Steylaerts, Ver
ona en alle andere partners enorm dankbaar dat ze in dit verhaal stappen”, aldus sportief manager Bart Wellens in een gesprek met Carl Huybrechts die de persvoorstelling in goede banen leidde, “Wat mezelf betreft, ben ik precies zenuwachtiger dan toen ik zelf nog croste. Langs het parcours en in de materiaalposten kom ik nu terecht tussen de mannen waar ik zelf tegen gecrost heb. Albert, Nys, noem maar op. Een nieuwe wereld voor mij, maar ik heb er wel heel veel zin in.”

Het mannenteam bestaat uit de Duitser Marcel Meisen en de Belgen Gianni Vermeersch en Braam Merlier. Wellens: “We brengen een competitieve ploeg aan de start van het seizoen. Op de eerste teamtraining werd meteen duidelijk hoe gedreven iedereen is. Wat de heren betreft willen we ons als ploeg tonen in ons allereerste seizoen. Met een paar uitschieters als het kan. De wereldtop het moeilijk maken op bepaalde momenten, dat zou mooi zijn.”

Bij de dames zal de Nederlandse Maud Kaptheijns de kleuren van Steylaerts-Verona verdedigen. “Van Maud mogen we verwachten dat ze een constant seizoen rijdt en opnieuw een stapje hoger zet. In de Wereldbekers meedoen voor de zege wordt moeilijk, maar in de andere klassementen mag Maud met haar kwaliteiten minstens op het podium mikken”, aldus Wellens.